torstai 4. marraskuuta 2010

Kulta kadoksissa

Ette usko mitä on käynyt.

Eipä ole montaa viikkoa siitä, kun kadotin vihkisormuksesta sen ainokaisen timantin.

No arvatkaa mitä tänään kävi?

Ei, timanttia ei löytynyt.

Sen sijaan kadotin kihlasormukseni. Se raukka on roikkunut (ilmeisesti ohenneissa) sormissani vihkisormuksen turvin. Tällä haavaa vihkisormus on kuitenkin pitänyt majaa keittiön liesituulettimen päällä, odottaen uutta kiven morkulaa.

Ja tänään se sitten tapahtui: aamulla sormus, päivällä ei sormusta.

Että tutuille tiedoksi, ettei kyseessä ole mikään välirikko Isosiskon huushollissa, vaan ihan vaan Isosiskon hurjaakin hurjempi elämäntyyli, jossa kulta ja timantit lentelevät harva se päivä minne sattuu.

Koska on myönnettävä, että hiukkasen tämä alkaa jo riipimään, on käytettävä tunnettua metodia "hyvä ruoka, parempi mieli".

Luvassa siis mums-mums hyvä lasagneresepti.

Tämän reseptin salaisuus on mielestäni iki-ihana timjami juustokastikkeessa sekä muhevaa makua tuovat pinaattilasagnelevyt. Ja lasagnen työläyttäkin kammoavat voivat kokeilla: on nimittäin aika helppo lasagneohje!


Isosiskon soijalasagne


n. 12 kpl pinaattilasagnelevyjä

2,5 dl soijarouhetta

1 sipuli

1 rkl öljyä

1tlk (400-500g) luomu tomaattimurskaa

tilkka vettä

1 tl suolaa

mustapippurirouhetta

2 tl oreganoa


Juustokastike

50g margariinia/voita

1dl vehnäjauhoja

1l luomu maitojuomaa

1/2 tl suolaa

n. 1 tl timjamia

100g Polar 15% juustoraastetta


1. Turvota soijarouhe tilkassa vettä.

2. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.

3. Lisää soijarouhe sipulin joukkoon ja kuumenna.

4. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Jos vaikuttaa kuivalta, niin lisää vielä tilkka vettä. Hauduttele n. 5min.

5. Sulata eri kattilassa rasva ja lisää jauhot hyvin sekoittaen.

6. Jatka sekoittamista ja lisää pikku hiljaa puolet maidosta. Kuumenna ja lisää loppu maito. (Jos lisäät kaiken maidon kerralla, tulee kastikkeesta helposti kokkareista)

7. Lisää mausteet ja juusto. Sekoittele, kunnes juusto sulanut ja kastike paksuhkoa.

8. Kaada voideltuun vuokaan soijatomaattikastike ja kasaa päälle pinaattilevyjä. Jatka kokoamista metodilla: soijakastike-levyt-juustokastike niin, että viimeiseksi tulee juustokastiketta. (Riippuu vuoan koosta ja omasta mieltymyksestä haluaako muutaman paksun kerroksen vai useita ohuita.)

9. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta on ihanasti ruskistunut. Jos maltat, anna vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.


Maukasta iltaa kaikille!

Isosisko

ps. Tässä samalla testailen, että kuinka toimii, jos molemmat sisarukset kirjoittaisivat omilla tunnuksillaan. Kahtellaan, kahtellaan...

1 kommentti:

  1. Mainittakoon, että isänpäivänä tätä tarjottiin kriittiselle makuraadille (vanhemmat, sisarukset, kälyt ja langot). Vastaanotto oli mairitteleva eli eikun kokeilemaan!
    Isosisko

    VastaaPoista