tiistai 12. huhtikuuta 2011

Tavarat, joita oikeasti arvostan

Sadan tavaran haaste on pyörinyt netissä jo jonkin aikaa. Meidän huushollin piti osallistua siihen jo viime kesänä, mutta aina oli jokin este: ei jaksanut, ei ollut aikaa, piti muuttaa, vanhatkin kirppariroinat tukkivat nurkat, joten uusia kasoja oli liian ahdistavaa tehdä.

Nyt tilanne on toinen. Meillä on entisiin asuntoihimme verrattuna melko pieni asunto ja jokainen neliö täyteen tupattua tavaraa ahdistaa. Aloitimme haasteen tänään. Miehen sata ja minun sata tavaraa listat alkoivat täyttyä. Vaan eipä kovaa vauhtia.

Havahduimme penkoessamme kumpikin omia kamojamme, että onnelliseksi tulee varsin rajatusta määrästä tavaraa. Niitä kullan arvoisia tavaroita ei erota kaiken rojun keskeltä. Ne samat kirjat, vihot ja ihonhoitotuotteet, jotka ovat pölyttyneet hyllyssä vuosi tolkulla eivät juuri tee mitään muuta kuin ovat. Tottumuksesta. Niitä sitten siirrellään edes takas, kuskataan varastoon ja otetaan esille, jos joskus vaikka käytettäisiin. Koska kyllä ainakin minä haluan lapseni lukevan juuri ne hyllyssäni olevat Harry Potterit ja varmasti hankimme vielä kissan ja Kissojen naksutinkoulu-kirjalle tulee vielä käyttöä! Näin ehkä vielä tapahtuu, että 15 vuoden päästä meillä on nuori, joka himoaa Potterit toisensa jälkeen. Kissakin kyllä meille vielä tulee, mutta muistanko edes tuota kirjaa? Entä nämä 15 vuotta ennen sitä lukutoukkaa ja aika ennen kissaa? Tätähän hetkeä me nyt elämme! Ei lukutoukkaa, ei kissaa, vain me kaksi.
Minulle jäi muutama kirja, ja nuo kirjat ovat niitä, joita oikeasti arvostan ja haluan niille hyllystä paikan antaa.

Samalla kun tavaramäärä pieneni, riemu ja vapautuneisuus sisällä kasvoi. Vaikka olen ennenkin karsinut tavaraa runsaalla kädellä pois, tämä kerta oli jotenkin erilainen. Periaatteessa minähän ne säännöt laadin, mutta silti poisheittämistä helpotti se, kun TIESIN, että turhat tavarat eivät mahdu listaani.

Minulle on ennen määrä korvannut laadun. "Kunhan on valinnanvaraa!" Nyt suunta on muuttunut. Haaveilen siitä, että minulla olisi juuri ne tietyt tavarat kestävänä, ekologisena ja minulle sopivana mallilla.

Olen haasteeni kanssa aivan alussa, siivosin vasta yhden hyllyn! Tuo hylly kuitenkin oli jotenkin hieno ja ehyt alku. Luovuin materiasta ja onnellisuuteni vain kasvoi tavaran antaessa tilaa auringolle.

Pikkusisko

P.S. Postaan satasen listani ehdottomasti tänne heti kun projekti hoidetaan loppuun
P.P.S. Kaikki ihon- ja hiustenhoitotuotteeni SEKÄ meikit mahtuvat pieneen koriin! Epäsopivista meikkisävyistä ja harhaostoksista ei ollut vaikeaa luopua, vaikka alkuun sitä mahdottomana pidinkin
P.P.P.S. Ihoni on jo himpun verran parempi! Tulossa siis ehkä muutaman viikon sisään hurjat before- ja after-kuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti