lauantai 11. joulukuuta 2010

Makuraati

Lupauksista on pidettävä kiinni, joten luvassa kuppikakkujen tiukkaakin tiukemmat arviot ja reseptit :)
Vasemmalta lukien: Marianne, vadelma-valkosuklaa ja porkkana. Jokaista jäi sattumalta jäljelle yksi kuorrutettu yksilö, joten sain vielä napattua kuvan vieraiden lähdettyä. Päivän päätteeksi näyttävät jo hiukan reissussa rähjääntyneiltä.

Makuraadin tiukat arviot:

Porkkanakuppikakut
- makein
- kostein koostumus
- ei oikea kuppikakku, enemmänkin porkkanapiirakka muffinivuoassa :)
- ulkonäollisesti heikoin: jäi littanaksi ja kokki lurautti liikaa elintarvikeväriä :)


Vadelma-valkosuklaakuppikakku
- raikas vadelmainen tuoksu
- marjainen lopputulos
- kaunis, kuppikakkumainen ulkonäkö, joskin nonparellit sulivat säilytettäessä rumasti kuorrutteen sekaan -> kannattaa koristella viime hetkellä tai käyttää koristeluun esim. vadelmia
- vähiten makea, jopa raikas kuppikakuksi

Mariannekuppikakku
- muhkea ulkomuoto
- makean suklainen
- rakenne mukavalla tavalla "tahmea", rouhe antoi kuitenkin pureskeltavaa

Selkeää voittajaa ei tästä kolmikosta löytynyt, osa vieraista piti eniten porkkanasta, joku Mariannesta ja toiset taas vadelmasta. Eniten vaikuttivat omat mieltymykset: suklaan ystävät valitsivat suosikikseen Mariannen, raikkaan makuelämyksen perään olevat vadelma-valkosuklaan ja tiukan makeapläjäyksen ystävät porkkanan.

Ei siis auta kuin kokeilla jokaista reseptiä ja etsiä oma suosikki :)

Porkkana-kuppikakut
2 munaa
3 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
6 dl porkkanaraastetta

kuorrute:
30 g voita
n. 150 g tomusokeria
n. 100 g tuorejuustoa
(Lisäksi punaista elintarvikeväriä ja nonparelleja)

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sulata rasva ja lisää se maidon kanssa taikinaan.
3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli ja lisää taikinaan.
4. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja lisää taikinaan.
5. Jaa taikina muffinivuokiin (n. 15 kpl).
6. Paista 15-20 min. 200 asteessa.
7. Sulata kuorrutteen voi ja anna jäähtyä hetki.
8. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita hyvin. Lisää halutessasi elintarvikeväriä.
9. Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.


Vadelma-valkosuklaakuppikakut
3 munaa
2 dl sokeria
1tl vanilja sokeria
100 g margariinia
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl vadelmia (pakaste)

kuorrute:
100g valkosuklaata
200 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
3 dl vadelmia (pakaste)
(nonparelleja ja elintarvikeväriä)

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sulata rasva ja lisää se maidon kanssa taikinaan.
3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan.
4. Rouhi vadelmat hiukan pienemmäksi ja lisää ne kohmeisena taikinaan.
5. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa muffinivuokiin (n. 12 kpl).
6. Paista 15-20 min. 200 asteessa.
7. Sulata kuorrutteen valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
8. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää sulatettu suklaa. Lisää sulaneet vadelmat ja sekoita. Lisää halutessasi tilkka elintarvikeväriä.
9. Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele vadelmilla tai nonparelleilla.

Marianne-kuppikakut
2 munaa
2 dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ps Marianne crush- rouhetta

kuorrute:
30 g voita
n. 150 g tomusokeria
n. 100 g tuorejuustoa
1/2 ps Marianne crush rouhetta
(nonparelleja)

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sulata rasva ja lisää se maidon kanssa taikinaan.
3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan.
4. Lisää Marianne-rouhe ja sekoita hyvin.
5. Jaa taikina muffinivuokiin (n. 15 kpl).
6. Paista 15-20 min. 200 asteessa.
7. Sulata kuorrutteen voi ja anna jäähtyä hetki.
8. Lisää tuorejuusto, tomusokeri ja Marianne-rouhe. Sekoita hyvin.
9. Levitä kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi nonparelleilla.


Eikun kokeilemaan! :)
Suu makiana,
Isosisko

3 kommenttia:

  1. Ihana lasikupuhärpäke! Mistä tuollaisia löytää?

    Noista omaan suuhun herkullisimmilta kuulostavat vadelmacupcaket. Onko valkosuklaakuorrutus pakollinen? Onko taika taikinassa vai kuorrutuksessa? :D


    T. Tänään leivoin suklaapiparkakkusuklaacupcakeja ja mikään ei riitä kun peukalo hiemankin jauhoittuu... SaaraSerkku

    VastaaPoista
  2. Lasikupu on Ikeasta. Löytynee vieläkin valikoimasta, joten nyt vaan vinkkiä pukille :)

    Vadelma- valkosuklaacupcaket olivat ilman kuorrutusta vain vadelmacupcakeja :) Kyllä ne tälläiselle sokerihiirelle menivät hyvin ilman kuorrutettakin, mutta kyllä ainakin suklaanystävä mieluusti ottaa kuorrutteet kaupan päälle :)

    Itse olisin jopa tarkemmin ajateltuna pitänyt kuorrutuksesta, jossa olisi ollut pelkkää valkosuklaata, ilman tuota tuorejuustoa ;)

    Isosisko

    VastaaPoista
  3. Onneksi saadaan varmaan kaikki kunnon suklaakuorrutus sesongin puolesta ;)

    T. SaaraSerkku

    VastaaPoista