keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Linssi-kurpitsalasagne

Kuten aiemmin kirjoitin, on meillä anopin ansiosta viime aikoina syöty lähinnä kurpitsaa.

Koska tämän päiväinen kokkailukokeilu oli äärimmäisen onnistunut, jaan nyt kanssanne...

Isosiskon linssi-kurpitsalasagne
Lasagnelevyjä
1 sipuli
1 kg kurpitsaa
2 rkl voita paistamiseen
1 dl punaisia linssejä
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
1,5 tl suolaa
3 rkl hunajaa
1 tl inkivääriä
Usea kierros Santa Maria Pasta Rossa- mausteseosta

4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
125 g Aura gold- sinihomejuustoa

100g juustoraastetta


Pilko kurpitsa pieniksi kuutioiksi ja paista niitä hetki pannulla sipulin kanssa.

Lisää tomaattimurska, vesi ja huuhdellut linssit. Hauduta hetki kannen alla ja mausta hunajalla, suolalla ja inkiväärillä. Lisää runsaasti Pasta Rossa-mausteseosta (noin 4tl).

Valmista valkokastike sulattamalla voi ja lisäämällä siihen jauhot. Lisää mikrossa lämmitetty maito pikku hiljaa koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon homejuusto ja sekoittele kunnes kastike on paksua.

Voitele uunivuoka ja kasaa lasagne lisäämällä vuorotellen lasagnelevyjä, valkokastiketta ja linssi-kurpitsaseosta. Jätä päällimmäiseksi valkokastiketta ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista lasagnea 200 asteisessa uunissa noin 30 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Jopa Isomies kehui lasagnea, vaikkei sinihomejuuston ystävä olekaan. Suosittelen!
Isosisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti