tiistai 11. syyskuuta 2012

Syksyisiä ihonhoitoihanuuksia!

Olin sunnuntaina päivän mittaisessa koulutuksessa, jossa aiheena oli mm. syksyn vaikutus ihonhoitoon. Olin ihan täpinöissäni, sillä vihdoin ihoni on terve rosaceasta, josta kärsin (lisää ehkä myöhemmin) ja voin keskittyä perusihonhoitoon antibioottikuurien ja lääketököttien sijaan! Oma ihotyyppini on jotain kuivan-normaalin- ja herkänihon tienoilta, vuodenajasta riippuen. Tulevassa postauksessa kerron oppimani syysihonhoitovinkit peilaten omiin suosikkituotteisiini ja niihin, joita aion nyt syksyn alkaessa kokeilla. Tuotteet ovat pääosin Oriflamen, koska niihin olen perehtynyt kaikkein parhaiten.

Syksy tuo tullessaan viilenevät ilmat ja sisätilojen lämmityskausi alkaa. Monet myös palaavat takaisin töihin näyttöpäätteidensä luokse. Iholla on siis vaara kuivua! Jos tässä vaiheessa laiminlyö ihon perusteellisen kosteutuksen, talven paukkupakkasilla saattaa käydä hullusti, kun kuivahko iho yrittää taistella ääriolosuhteissa. Minulla iho tuntuu vielä kyllä hyvin kosteutetulta, mutta aion kyllä kiinnittää asiaan huomiota, jotta näin ei kävisi. (Niin on joka talvi tähän asti käynyt...) Kesän vaihtuessa ihon todellinen kunto kuoriutuu rusketuksen alta esiin (niillä, joilla rusketusta on...). Ihon ongelmia saattavat olla pigmenttiläiskät, pintakuivuus, näppylät ja couperosa. Kesällä ihonhoito on saattanut muutenkin jäädä (ainakin minulla!) kakkossijalle, joten syksyllä on aika tarttua härkää sarvista.

Miten siis pitäisi toimia?

1. Puhdistus

Kaikki tietää, miten tärkeää on puhdistaa kasvonsa ihotyypilleen sopivalla puhdistusaineella, joten en siitä sen enempää paasaa. Kerron vain oman vinkkini ihon perusteelliseen puhdistukseen. Käytinpä mitä puhdistusainetta tahansa, jos minulla on meikkiä, pesen aina kasvoni puhdistusaineella kahteen kertaan. Toisen pesun jälkeen kasvovesivanuun ei oikeasti jää enää mitään meikkijäämiä ja iho tuntuu oikeasti puhtaalta. Varsinkin, jos meikkiä on paljon, toinen puhdistuskerta on ehdoton! Ilman meikkiä ollessani puhdistan kasvoni iltaisin vain kerran putsarilla, aamuisin yleensä vain kasvovedellä, jotta ihoni ei kuivuisi. En sitten tiedä, että onko tämä kaksoispuhdistus ihan vanha juttu ja kaikkihan niin tekee, mutta oman ihoni kunto parantui merkittävästä ja epäpuhtaudet hävisivät alettuani käyttää kahta puhdistusta.

Ihan näin perstuntumalta sanoisin kuitenkin, että rasvaiselle/sekaiholle tarkoitettuja putsareita (jotka on yleensä aika paljon stydinpiä kuin esimerkiksi herkänihon puhdistusmaidot) en välttämättä käyttäisi kahteen kertaan. Hankkisin siihen rinnalle jonkun himpun verran kevyemmän puhdistusaineen, jolla suorittaisin sitten sen toisen pesukerran.

Oma ihoni on herkkä. Siis sellainen, että yksikin väärä ainesosa ja ihoni vetää tomaatiksi. Kosmetiikan ihmemaassa tomaattiefektin tekijöitä siis löytyy, niin sarjasta kuin sarjasta. Nyt olen löytänyt tuotteen, joka miellyttää niin pesuteholtaan, koostumukseltaan, tuoksultaan ja jälkitunteeltaan. Niin ja mikä ei siis tee minusta tomaattia!

Vaahtoava puhdistusemulsio
Oriflamen Optimals-sarjan Foaming Cleanser on mielestäni pesuteholtaan mainio, muttei tuo kuivaa tunnetta iholle. Hintalaatu-suhde on kohdillaan. Jossain vaiheessa kolusin selektiivisen kosmetiikan tuotteita kokematta kuitenkaan kovin suuria ahaa-elämyksiä ja välillä päätyen tomaattinaamaan.  (Lukuunottamatta kuitenkaan Sensain poikkeusta, josta myöhemmin lisää!) Propsit siis tälle tuotteelle.

Kantani kasvoveteen on se, että se loppuu minulta aina viimeisenä, jos loppuu ollenkaan. En siis suuresti harrasta putsarin jälkeen, korkeintaan varmistan paksun meikin jälkeen, että kaikki on poissa. Vain aamulla puhdistan sillä yön tomut. Sen suhteen suosikkia ei ole löytynyt, palaan asiaan, kun löytyy!

2. Kuori

Syksyn iho tarvitsee kuorintaa, jotta ihon pinta ja väri tasapainoittuisi rusketuksen jäljiltä. Kuorintahan vie kuolleet ihosolukot pois, jolloin iho näyttää kirkkaammalta ja kuulaammalta. Erityisen tärkeää kuorinta on syksyllä siksi, jotta iholle laitettavat seerumit ja voiteet imeytyvät paremmin (päästään taas tähän kosteutukseen). Kuorinta myös aktivoi kasvojen verenkiertoa, joka saa kaikenlaisen sameuden häipymään.

Syksyn alkuun kannattaa harkinta jonkinlaista hellävaraista kuorintakuuria. Voisi harkita esimerkiksi kuorivansa ihoa kuukauden ajan joka päivä samalla kun käyttää seerumia (myöhemmin lisää), jotta saisi kunnolla ihon kuntoon. Kuurin päättyessä kuorinta jäisi 1-2krt/viikkoon.

Ja tattadadaa! Tämän tuotteen haluan ehdottomasti teille esitellä, minun kasvoilleni se tekee ihmeitä!

Silk Peeling Powder

Sensain Purifying Silk Peeling Powder, suomeksi jumalainen kuorintapuuteri. Tuote ei sisällä sellaisia kuorintarakeita, mitä yleensä kuorinnat sisältää vaan se on tietääkseni entsyymeihhin perustuva kuorinta. Pitäisin kyllä raemaisista kuorinnoistakin, mutta tomaattinaamani reagoi ennenkaikkea mekaaniseen hinkutukseen, joten vaikka lopputulos seuraavana päivänä olisikin kuulas, tuntuu tyhmältä aiheuttaa välillinen tomaattiefekti. Silky Peeling Powder on siis ratkaissut ongelmani, hyvä kuorinta teho, ehdottoman hellävarainen ja lopputuloksena kuulas ja kirkas iho. Suosittelen oikeasti kaikille! Ainoa miinus on suolainen hinta, jonka maksan kyllä, jos muuta vastaavaa en löydä...

...Tosin. Seuraavaksi testiin menee ainoa muu puuterimainen ja entsyymeihin perustuva kuorinta, jonka tiedän: Oriflamen Royal Velvet Radiance Powder Scrub. Rehellisyyden nimissä, Royal Velvetillä on aikamoinen työ edessään voittaessaan Sensain Powder Peelingin! Sen testaan tässä syksyn aikana

Puuterimainen kasvojen kuorinta-aine
Tiedän, että suurimmalle osalle ihmisistä sopii kuorinta, joka sisältää mikrorakeita ja myös pitävät hierovasta tunteesta. Minäkin pitäisin! Vinkkaan siis tähän mielestäni parhaan mekaanisen kuorinnan, jota tuttavani ovat kehuneet ja jota itsekin käyttäisin ellei mekaaninen hankaus saisi reaktiota aikaiseksi. Tuote sisältää siis oikeasti paljon kuorintakiteitä ja kuorimisteho on huippu! Tätä tuotetta en kuitenkaan käyttäisi kuorintakuuriin, vaan valitsisin jonkun vähän vähemmän pätäkän. Vaikka tämän. Alla kuvat molemmista vinkkauksista.

Kuorintavoide kasvoille

Swedish Spa Smoothing Face Scrub
Hellävarainen kuorintavoide

Optimals Gentle Peeling Cream

3. Tehohoida

Kuorintakuurin/kuorinnan kaveriksi on mainiota ottaa ainakin hetkeksi seerumit ja tehohoidot kehiin. Seerumikuuri olisi hyvä lähtölaukaus syksylle. Itselläni on nyt käytössä Swedish Span Rebalancing Face Serum, joka on todella kosteuttava ja elvyttävvä. Ja nyt sanoessani kosteuttava, tarkoitan nimenomaan kosteuttava, ei rasvainen! Sopii siis mainiosti myös vähän rasvaisemmallekin iholle.

Kosteuttava tehoseerumi kasvoille

Seerumihan laitetaan voiteen alle kuuriluonteisesti. Oma ihoni on kyllä pitänyt seerumista ja tuttuni jopa kehui ihoni hyvää kuntoa ja kysyi eikö minulla ollut ollenkaan meikkivoidetta.

Pakko esitellä vielä toinen seerumi, joka on monen monen suosikki ja talveksi ajattelin myös itse laittaa. Oxygen Boost Capsules -happikapselit ovat kuivan ihon pelastus!

Ihonhoitokapselit

4. Kosteuta

Vihdoin pääsen syysihoinnostuksessani finaaliin ja siihen aiheeseen, jota alussa jo sivusin. Kosteutus, kosteutus, kosteutus. Kaikki ihotyypit tarvitsevat kosteutusta, kuivasta rasvaisimpaankin. Niinkuin kaikissa kosmetiikassa, olen kolunnut kosteusvoitessakin melkoisen kemikaalisuon läpi ja saanut niin näppylöitä kuin tomaattinaaman ja maksanut siinä sivussa melkoisen tukun rahaa huonoihin (ja myös hyviin toki!) tuotteisiin. Matka jatkuu yhä, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen tähän:

24-tunnin kosteusvoide
Optimals Oxygen Boost Cream, kosteutusteholtaan erinomainen ja suojaa ihoa niin ennenaikaiselta vanhenemiselta kuin ilmansaasteiltakin. Ei ole liian paksu, ei myöskään ohut. Hyvä siis! Kesällä oli ehkä liian kosteuttava ja kermainen, mutta Oxygen Boostilla on myös toinen ohuempi voide suojakertoimella. Tilaan tätä kermaisempaa versiota uuden purkin kaappiini (vielä tänään nimittäin alessakin!), kun ensimmäisen hutiloin ja tiputin lattialle, vaikka rasvaa olisi ollut vielä millä mitalla jäljellä. Muitakin vaihtoehtoja itselleni olisi ainakin pari, mutta kun olen yhden hyvän löytänyt, en nyt ainakaan heti vaihda.
Yövoide tosin minulta vielä uupuu, joten se on etsinnässä. Nyt laitan tätä myös yöksi seerumin päälle.

Huhhuh mikä maratonpostaus, onkohan kukaan enää mukanakaan... Toivottavasti edes joku sai jotain vinkkiä tai inspistä syysihonhoitoon.

Kiinnostaisiko ketään samantyyppinen postaus syystyyppisestä meikkauksesta? Ideoita nimittäin piisaa! Sydäntäni lähellä on myös aikuistuva iho (joka siis minullakin jo on lähestyessä pikku hiljaa kolmeakymppiä!), couperoottinen- tai akneiho ja ihon aurinkovauriot. Huutakaa hep, jos joku näistä aiheista kiinnostaa erityisesti!


Pikkusisko

P.S. Jos nyt joku ihmettelee mistä Oriflamen tuotteita voi tilata, niin ota yhteys minuun (siskopikku@gmail.com) ja kerron lisää.

2 kommenttia:

  1. tee postaus couperosa ihosta :)

    VastaaPoista
  2. Voisinpa tehdäkin! Kosmetologi/dermatologihan en ole, mutta couperoosaan taipuvan ihon omaavana ehkä jotain vinkkiä saattaisi löytyä! Tai ainakin hyväksi havaittuja tuotteita ja do's&don'tseja :)

    VastaaPoista