maanantai 11. lokakuuta 2010

Oivaltavia kohtaamisia

Eilen käväisin ensimmäistä kertaa Hengen ja Tiedon messuilla. Kyseessä on siis messut, joissa esillä on kaikkea tietoisuuteen ja henkimaailmaan liittyvää. Ystävien kesken Huuhaa-messut siis. :) Lähdin uteliaana mukaan, tulisin takaisin ainakin yhtä kokemusta rikkaampana!

Ajattelin, että paikalla olisi vain vanhempia ihmisiä tarot-kortteineen, joten yllätykseni olikin suuri huomatessani, että paikalla olijoista melkein suurin osa oli minun ikäisiäni perustyyppejä. (Ihan kuin se siis olisi määritelmä hyville messuille, heh) Ei ihmeempää hihhuliväkeä, vain porukkaa, joka on kiinnostunut maailmasta perinteisen tieteen ulkopuolella.

Olin vaikuttunut messuista. Totaalisesti. Siis kuinka usein törmää niin monenlaisiin niksauttajiin, shamaaneihin, kristallihoitajiin ja kaikenlaisiin vaihtoehtoisajattelijoihin! Parasta oli kuitenkin se, ettei (juuri) kukaan ollut tyrkyttämässä mitään. Minunlaiselleni noviisille oli erittäin tärkeää saada katsella ja ihmetellä. Positiivinen ilmapiiri oli käsinkosketeltava. Messuille tyypillinen hektinen ilmapiiri oli tipotiessään, ja ihmiset pysähtelivät kojuille rauhassa katsomaan ja kuuntelemaan. Wau!

Vaikka yleensä en liiemmin pidäkään kiviesineistä, löysin pienen ja todella suloisen enkelipatsaan. Se sai lähteä mukaani muistoksi messuilta.


Yhdestä mahtavasta kohtaamisesta on kuitenkin vielä kerrottava. Kuten sanoin, noin yleisesti ottaen messuilla ei tyrkytetty suuntaan tai toiseen. Eräs nainen teki poikkeuksen vetäessään minut kojuunsa. Hän lupasi minulle, että Jeesus pelastaa minut, niinkuin pelasti oman poikansa syövältä ja tyttönsä laiskuudelta. Hän siunasi minut ja lähetti minut yläkerran rukoushuoneeseen. (jonne en tosin mennyt) Yleensä minua ärsyttää tällaiset, jotka haluavat "parantaa" minut, koska koen, että liikuntavammani ei ole nyt niin iso juttu. Tällä kertaa jaksoin kuunnella naista loppuun ja ymmärsin, että hänen totuutensa ei ole minulta mitenkään pois. En edelleenkään pidä siitä, että minun henkilökohtaiselle alueelle astutaan, mutta ymmärrän miksi nainen sen teki. Hän ajatteli minun parastaan oman maailmankuvansa kautta. Ehkä suonen sen hänelle anteeksi! :)

Aivan varmasti lähden messuille myös ensi vuonna, silloin tosin varaan rahaa mukaan, jotta  voin ostaa vaikkapa jonkun hyvän kirjan!

Pikkusisko


P.S. Puolisoni äiti oli varannut meille ajat numerologiseen tulkintaan ja OHHOH miten paljon yllätyin! Moni juttu puhutteli ja antoi ajateltavaa pitkäksi aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti