maanantai 4. lokakuuta 2010

Salaovi

Syksy on salakavalasti luiskahtanut lokakuun puolelle.
Eilen leivoimme miehen kanssa jo aikaisemmin hehkuttamiani ruissämpylöitä, joiden resepti löytyy täältä. Hyviä (ehkä liiankin hyviä, sanoo Isosiskon vatsa tällä hetkellä) niistä tuli ja on siinä vaan jotakin, kun koti tuoksuu tuoreelle leivälle. Hyvää fiilistä nostatti myös se, että lauantaina saatiin Isonmiehen kanssa tehtyä edes jonkinmoinen suursiivous (hyvä me!).

Suursiivousta on mattojen tamppauksen lisäksi tehty myös tämän huushollin tavaroille. Missiona on, että kaikki mitä emme oikeasti tarvitse lähtee kiertoon. Nykyäänhän on trendinä downshifting eli elämän kohtuullistaminen. Ideana on miettiä, mitä sitä oikeasti tässä elämässä tarvitsee.

Meillä tämä tavaran myyminen/pois antaminen lähti ihan käytännön tarpeesta saada huusholli remontin keskellä edes jonkinlaiseen ruotuun.  

Vanhassa talossa on nimittäin se kiistanalainen ominaisuus, että sen erilaisiin sopukoihin saa säilöttyä jos jonkinmoista tavaraa. Oman lisänsä asiaan tuo se, että kaikki talon sopukoista löytyvä tavara ei edes ole omaa. 

Eräs päivä törmäsin talossamme tähän ihanuuteen:Eihän siinä mitään kummallista ole, että keittiöstään löytää vanhan kahvimyllyn.
Siis siinä tapauksessa, että sellaisen omistaa.
Mutta kun minä en omista.
Siellä se raukka silti nökötti keittiön kaapin ylimmällä hyllyllä.
Unohdettuna.
Käyttämättömänä.
Tähän asti silmien ulottumattomissa (nyt löydön mahdollisti ekstrakorkea keittiöjakkara).

No nyt pääsi aitiopaikalle keittiöön. Ainakin hetkeksi. Pakko se on nimittäin jossain vaiheessa antaa anopille, jolle se on varmaan joskus kuulunut. Mutta hetken vielä taidan unohtaa mainita asiasta :)

Vanha kahvimylly on kuitenkin verrattain pieni löydös tässä huushollissa, sillä remontin aikana talosta on löytynyt myös salaovi.

Sisäinen neiti Etsiväni nosti päätään, kun muutama kuukausi sitten Pikkutytön makuuhuoneen seiniä uusiessamme vanhojen tapettikerrosten alta löytyi peitetty ovi. Ovi johti pieneen välitilaan/huoneeseen, jossa oli mm. muutamia vanhoja lehtiä (vaikka peukut pystyssä toivoimme kulta-aarretta). 

Toivottavasti tekin teette ihania löytöjä tällä viikolla! Uusi viikko - uudet mahdollisuudet!
Isosisko

ps. Viivu's homessa on muuten arvonta Viivun ihanaan pikku putiikkiin, käykääpä ihmeessä vilkaisemassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti