sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Isosiskon soija-kasviskastike

Elämässä on se hassu puoli, että vaikka kuinka suuria juttuja tapahtuisikin, arki rullaa yleensä eteenpäin.

Samaan aikaan, kun meillä mietitään perheenjäsenille uusia koteja, tehdään myös ruokaa, nukutaan, leikitään, ulkoillaan, käydään töissä.

Sunnuntain illalliseksi tein soijarouheesta pastakastiketta, johon sain idean, kun näin kaupassa tomaatti-basilikatuorejuustoa. Missionani on nimittäin keksiä hyviä ohjeita soijarouheelle, se kun liian usein tuppaa maistumaan lähinnä sahajauholta.

Tämänpäiväinen testi sujui kiitettävästi, joten saanen esitellä:


Isosiskon soija-kasviskastike pastalle

n. 2dl vaaleaa soijarouhetta
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 punainen paprika
7 kirsikkatomaattia
1 tl suolaa
n. 100g Viola tomaatti-basilikatuorejuustoa

- Laita soijarouhe turpoamaan pieneen määrään kylmää vettä.
- Kuumenna öljy paistinpannussa ja lisää silputtu sipuli, kuutioitu paprika ja neljään osaan leikatut kirsikkatomaatit. Kuullota hetki.
- Lisää pannulle soijarouhe ja paista hetki. Mausta suolalla.
- Lisää tuorejuusto ja kuumenna, älä keitä.
- Keitä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää kastikkeen joukkoon.
 
Todella, helppo, nopea ja maukas arkiruoka. Ensi kerralla vielä muutama lehti tuoretta basilikaa mukaan, niin johan kasvissyöjän kelpaa! :)

Maukasta alkuviikkoa toivottelee,
Isosisko

ps. Otan muuten mielelläni vastaan kommentteja näistä resepteistäni, jos joku uskaltautuu kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti