tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tuunaa resepti (osa 1?)

Tiedättekö sen tunteen, kun katsoo reseptiä ja miettii: "Voi vitsi toi on varmaan hyvää!".

Ja kun lopulta reseptiä kokeilee fiilis onkin lähinnä: "No, ihan okei, mutta..."


Ja sitten ei oikein tiedä mistä se mutta johtuu.


Tänään tuo tilanne tuli (jälleen kerran) vastaan.

Ajattelinkin nyt ehdottaa Pikkusiskolle "tuunaa resepti"-avunantosopimusta (käytetään hyväksi Pikkusiskon ruoka-maniaa...). Eli aina kinkkisen reseptin ilmestyessä haastetaan toinen Siskokulta tuunaamaan reseptistä entistä ehompi. Säännöt ovat seuraavat:

1. Vähintään yhtä reseptin ainesosaa (tai sen määrää) tulee muuttaa.
2. Vähintään kaksi reseptin ainesosaa tulee säilyttää.
3. Reseptin muutokset kirjataan blogin kommenttikenttään, jotta jokainen kiinnostunut voi kokeilla entistä ehompaa reseptiä.

Miltä kuulostaa? No kuulosti miltä kuulosti, tästä se lähtee:

Tuunaa resepti, osa 1:
Kikhernekastike intialaisittain
1,5 rkl öljyä
1 sipuli
3 tl valkoliekkiä tai 3 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl punasta currytahnaa
1/3 tl kokonasia koriantereita jauhettuna
100g kirsikkatomaatteja
1 prk kikherneitä
2 tl sokeria
1 tlk tomaattimurskaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
tuoretta korianteria

1. Kuullota silputut sipulit ja valkosipulit öljyssä.
2. Lisää juustokumina, kurkuma, curry ja korianteri ja anna mausteiden muhia hetki öljyssä.
3. Lisää neljään osaan pilkotut tomaatit, kikherneet,sokeri ja tomaattimurska. Kiehauta.
4. Lisää lopuksi maustamaton tuorejuusto ja lämmitä. Älä kiehuta.
5. Silppua pinnalle tuoretta korianteria ja tarjoa tumman riisin kanssa.


Eli mitä tälle pitäisi tehdä? Saisiko tästä jollain ilveellä (vieläkin) parempaa?
Pikkusisko (ja muut halukkaat) näyttäkää taitonne! Ehdotuksia kommenttiboksiin!
Isosisko

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Interaktiivista bloggailua!

    Tässä tulee oma muunnokseni (jota ei tosin ole kokeiltu käytännössä, ihan siitä syystä että ostettiin eilen viikon ruokatarpeet, enkä jaksa lähteä kikherneiden takia kauppaan)

    Noniin:

    2 rkl öljyä
    1 sipuli
    3 hienonnettua salottisipulia
    3 valkosipulinkynttä
    1 tl juustokuminaa
    1 tl punasta currytahnaa
    1/3 tl kokonasia koriantereita jauhettuna
    100g kirsikkatomaatteja
    1 prk kikherneitä
    2 tl sokeria
    1 tlk tomaattimurskaa
    1 prk kookoskermaa
    tuoretta korianteria RUNSAASTI

    Alkuperäinen idea oli laittaa tuorejuuston sijaan kookosmaitoa, mutta ajatus kikherne-keitosta oli lähempänä klimppikeittoa, kuin viehättävää intialaista keittoa. Kookoskerma säilyttää (toivottavasti) kastikemuodon ja antaa eksoottisen tujauksen.

    Tuun modifioimaan reseptiä sitten, kun se on epäonnistunut ja näyttää siltä klimppikeitolta :)

    Jee tää oli kivaa! Varokaa vaan! Tässä maniassa kyllä reseptihaasteita tulee! ;)

    VastaaPoista
  2. Ooh!!!! Kuulostaa jo nyt paremmalta kuin alkuperäinen!!! Ideahan toimii!!! Nyt vaan kokeilemaan!
    Isosisko

    VastaaPoista