keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Stressin selätys

Kuluneen viikon aikana huushollissamme on ollut aistittavissa astetta kireämpi ilmapiiri. Ja myönnettäköön, ehkä minun stressipisteeni ovat korkeammalla kuin kanssa asujieni. Stressin syyt ovat asia erikseen, eivätkä ole viihdearvoltaan kovinkaan kummoisia, joten ajattelin pureutua stressin selättämiseen. Sillä ehei, minähän en aio jäädä tuleen makaamaan!


Kuinka antaa potkut kaikenmaailman ahdistukselle, stressille ja ärsytykselle?

1. Syö hyvin.  Hyvin syöminen ei tarkoita lohtukarkkipussia tai viineriä. Silloin kun stressaa, myös koko elimistö on stressitilassa ja kuluttaa enemmän antioksidantteja, B- ja E-vitamiineja, rautaa, magneesiumia, sinkkiä ja seleeniä. Hyvällä, kasvispitoisella aamiaisella ollaan jo pitkällä!

2. Muista, että olet ansainnut hyvinvoinnin. Hyvinvointisi on elämäsi tärkein asia, se siis menee töiden, harrastusten ja kaikkien velvollisuuksien ohi. On arvioitu, että n. 70% kaikista lääkärikäynneistä johtuu stressiperäisistä sairauksista.

3. Mieti, mitä hyvinvointisi vaatii. Yleensä meitä stressaa loppujen lopuksi aika pienet asiat. Minulla on ainakin välillä vaikeaa tarttua toimeen ja stressaan sitä, etten saa mitään aikaiseksi. Melko järjestöntä sanoisin. Silloin yksi toimiva ratkaisu on rakentaa kokonaisuutta pala palata ja miettiä päivä kerrallaan mitä milloinkin tekee. (Esim. tänään bloggaan. huomenna käyn lenkillä)

4. Liiku hellästi. Entisenä kilpaurheilijana otan oikeudekseni sanoa, että tiedän, ettei salilla täysiä vetäminen tai muunlainen suorittaminen ole ollenkaan hyvä stressinpoistaja. Hyvä stressiä poistava liikunta on sellaista, mitä voi tehdä omaan tahtiin, omassa rauhassa, mieluiten luonnossa. Sanoisin, ettei ihan perus kävelylenkki olisi yhtään pöllömpi vaihtoehto!

5. Sano stressistä muillekin. Puhuminen helpottaa aina.

Tämä blogiteksti oli ehkä enemmän omien ajatusten selventämistä varten. Toivottavasti joku muukin stressaaja sai jotain idiksiä!

Stressitöntä loppuviikkoa! Minä menen nyt kävelemään sinne luontoon omien ohjeideni mukaisesti! ;)

Pikkusisko 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Toivottavasti stressi on vähän hellittänyt, minulla tilanne on ainakin aavistuksen helpottanut! :) Aurinkoa arkeen!

    Pikkusisko

    VastaaPoista