sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Pancake it is!

En normaalisti pidä makeasta. (Siis ihan oikeasti en pidä) Rakastan suolaisia piirakoita, kastikkeita, dippejä ja kaikkea, mistä ei tule sokerikännejä. Tähän tulee poikkeus syksyisin. En tiedä, olenko ollut entisessä elämässäni karhu, sillä syksyn tullen sisäinen sokerihiireni herää ja vaatii saada jatkuvan sokerihumalan. Ehkä kerään energiavarastoa pitkän talven varalle, jotta jaksan sitten kevääseen asti!

Viimeinen himoni on ollut pannukakku sovelletulla reseptillä, jossa kaikki hyvyys yhdistyy. Sokeri, kaneli ja speltin tummamaku. Ah. Kuvaa kyseisestä pannukakusta en ehtinyt ottaa sen huvetessa pelliltä maagiseen tahtiin.

Tässä kuitenkin resepti teille muillekin, jotka haluatte kenties jotain "pientä hyvää" syysiltojen saatteeksi.

Pikkusiskon pannukakku speltillä

8 dl maitoa
1 dl sokeria
2-3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
4 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulaa voita

Yksinkertaisesti aineet sekaisin, anna taikinan vetäytyä hetki (jos maltat) ja paista uunissa 225 puoli tuntia! Itse nautin pannukakkuni jäätelön ja mansikkahillon kanssa, siihen kai on monta eri tapaa.

Lähipäivinä on muuten tulossa postaus VIIMEINKIN SAAPUNEESTA PÄIVÄPEITOSTA!!! Uskomatonta, että se vihdoin on täällä. Ja se on ihana. <3

Letkeää sunnuntaita kaikille, taidan vetäytyä sohvannurkaan katsomaan Dancea...

Pikkusisko

2 kommenttia:

  1. Tiia ja Matti kokeili28. syyskuuta 2010 klo 19.21

    ... ja ei onnistunut. Miksi pinnasta tuli kova ja sisältä raaka.Ei meinannut irrota leivinpaperista.Maku oli hyvä, mutta ulkonäkö outo kun palat irtosi osina lautaselle... ;) Vinkkejä?

    VastaaPoista
  2. Hmmm.. Jännittävää. Täytyy myöntää, että itse kun eilen samalla reseptillä tein, niin minunkin pannukakku ei ollut yhtä suuri menestys kuin viimeksi. Se kyllä johtunee tosin siitä, että unohdin laittaa voin kokonaan. Yleensä kyllä ei ole mitään irtoamisongelmaa ollut. Täytyy siis vielä yrittää uudelleen, niin ehkä ratkaisen teidänkin mysteerin! (Koska tärkeintähän on se maku, right? ;) )

    Pikkusisko

    VastaaPoista