perjantai 5. marraskuuta 2010

Hieman erilainen aamupuuro


Viime ajat olen syönyt aamulla lähinnä leipää. Paahtoleipää. Enkä siis kritisoi sinänsä leivänsyöjiä, jokainen syö sitä mikä itselleen sopii. Miksi siis minä olen syönyt leipää kilokaupalla? Se kun on sokerin kanssa viimisiä asioita mitä
minun kannattaisi syödä. No, tietenkin silkasta leipähimosta. LeipäHURMIOSTA suorastaan. Leipää juustolla, leipää hillolla ja leipää makkaralla. Nam.

Vihdoin heräsin tästä leipäputkestani. Ei tee enää yhtään mieli. Tänään siis heräsin uuteen leivättömään aamuun, suorastaan hyökkäsin luomupiiritilaukseni kimppuun ja aloin väsäämään. Ja NAM! Maistuu kesälle!
Pikkusiskon marjainen aamupuuro (raaka)

2 rkl yön yli liotettuja pellavansiemeniä/tattaria
puolikkaan granaattiomenan siemenet (ei pakollinen)
pussillinen suomalaista pakaste mustikkaa sulana (n.150-200 g)
1 kuppi sulaneita suomalaisia pakastemansikoita
1 avokado
½ rkl luomuhunajaa makeutukseksi
banaania reunoille, jos haluaa hifistellä

Irrota granaattiomenan siemenet ja laita blenderiin odottamaan. Heitä sekaan pellavan siemenet/tattari. Itse käytin pellavansiemeniä, mutta tattari on myös paljon käytetty raakapuuroissa. Lisää hieman vettä blenderiin ja surauta siemenet sileäksi. Sen jälkeen lisää pienissä erissä aineita lisää. Ensin marjat ja sitten vasta avokadot. Ainakin oma blenderini menee täysin tukkoon, jos liian kunnianhimoisesti lähtee täyttämään. Eniten aikaa meni granaattiomenan operoimiseen, ilman sitä koko puuro olisi varmasti valmistunut parissa minuutissa, siis kaurapuuron valmistumisen verran!

Meillä on vielä yksi granaattiomena jäljellä ja nyt huutelisinkin bloginlukijoiden perään, että mitä siitä voi tehdä? Eilen tein smoothien, tänään tämän, mutta hakusessa olisi joku ihana jälkkäri! Mielellään raaka, mutta perusohjeetkin otetaan ilomielen vastaan!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Pikkusisko

P.S. Niin, ja se helkutin pipokuva edelleen on ottamatta. Johtunee ehkä siitä, että ollaan juostu eessun taassun kirppiskamojen kanssa. Ehkä täytyisi siis ottaa autenttinen pipokuva, kulahtaneet vaatteet päällä, naama punasena, mutta pipo päässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti