torstai 24. helmikuuta 2011

Lettukestit

Heissan kaikki!
Täällä päivät kuluvat sisäleikeissä ja herkutellessa (forgive me, my skinny jeans...). Ja nyt on aivan pakko jakaa paras lettu (vai räiskäle?) resepti IKINÄ!

Tällä reseptillä ainakin meillä taikinasta tulee paakuton ja letuista helposti paistettavia ja super-hyper-duper hyviä. Omasta mielestäni lettujen kaveriksi riittää ripaus sokeria, mutta kyllä välillä sekaan humpsautetaan myös aimo kasa jätskiä ja mansikkahilloa :)

Isosiskon letut

2 kananmunaa
5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
paistamiseen voita

1. Riko kananmunien rakenne rikki vatkaamalla voimakkaasti.
2. Lisää puolet maidosta, sokerit ja suola.
3. Lisää vehnäjauhot hiljalleen, koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
4. Lisää loppu maito.
5. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia, jotta lettujen rakenteesta tulee erityisen herkullinen.
6. Paista (tai pistä mies paistamaan;) kauhallinen taikinaa kevyesti rasvatulla pannulla, kunnes lettu on molemmilta puolilta kullan ruskea.
7. Nauti sokerin, jäätelön tai hillon kera!

HUOM! Jos laitat kerralla kaiken maidon, on taikinasta äärimmäisen vaikea saada paakuton. Malttamalla maidon kanssa saat sileän takinan.

Herkullista torstaita kaikille!
Isosisko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti