tiistai 24. elokuuta 2010

Seitsemän syytä nauttia syksystä

1. Teen juonti
Mikään ei ole ihanampaa kuin kutsua ystäviä kylään ja nauttia heidän kanssaan kuppi teetä Muumi-mukista. Toinen yhtä hyvä vaihtoehto on ottaa kuppi makuuhuoneeseen ja kuunnella sateenropinaa täysin omissa ajatuksissaan.

2. Sade
Sade antaa luvan istua sohvalla. Ei ole pakko tehdä mitään tai mennä minnekään. Voi näprätä pienten asioiden kanssa, jos huvittaa tai vaihtoehtoisesti istua sohvalla ja katsoa telkkua. Oma sadepäivän iloni on Buffy the Vampire Slayer-tuotantokaudet 1-7. Mikään ei voita ysärihupailua supersankarittarella siivitettynä!

3. Uusi alku
Syksy on myös ahkeruuden ja luovuuden aikaa. Rakastan syksyä juuri siitä syystä, että saan silloin aina luovia ideoita, hulluja päähänpistoja, enkä epäile hetkeäkään toteuttaa niitä. Mikäli joku idea kuitenkin on jopa minun mielestäni toteuttamiskelvoton, voin silti marssia Suomalaiseen Kirjakauppaan ja ostaa jonkun ihanan vihon ja jatkaa suunnittelua. Haaveiluhan ei kuitenkaan ole kiellettyä!

4. Fiilistely
Syksyihmisenä olen aina ihan liekeissä, kun illat pimenevät ja voi sytyttää kynttilöitä. Tunnelmallisia koti-iltoja ei voita mikään! Sateenropina kera tunnelmallisen musiikin, siitä ei enää minun fiilikset voi juuri nousta. Hyväksi todettu ja unelmia herättävä syysmusa löytyy Putumayo-sarjasta, levyltä "French Café". En tiedä mikä siinä on, mutta aina syksyisin kaivamme avokkini kanssa levyn esiin ja kuuntelemme sitä illat pitkät. Tunnelma levyssä on huikea!

5. Koululaiset
Ikkunamme alta kulkee joka aamu ekaluokkalaisia tomerina, päättäväisinä ja tohkeissaan jättisuuret reput selässään. Miten hellyyttävää! Katselin tänäänkin ikkunasta melkein itkukurkussa pientä poikaa iso Spiderman-reppu selässään ja mietin, miten paljon silläkin pojalla on vielä edessään! Ja nimenomaan kaikkea ihanaa ja suurta!

6. Neuleet
Syksyllä saa kaivaa paksuimmat neuleet esiin. Luvan kanssa! Syksyllä saa myös ostaa uusia neuleita, luvan kanssa! Tämän syksyn muoti vaikuttaa kaikinpuolin mukavalta ja varmasti postaankin jotain aiheeseen liittyvää, kunhan pääsen hieman shoppailemaan ja tekemään aiheeseen lähempää tuttavuutta! ;)

7. Ensilumi
Tiedetään, tiedetään. Olen jo askeleen edellä. Mutta kyllä se sieltä tulee! Leijuu kauniina hiutaleina maahan, eikä sula ennen kevättä, tiet aurataan, enkä juutu pyöristäni kiinni lumihankeen, eikä kenenkään kengät kastu tai kukaan liukastu. *haaveilee*

T. Pikkusisko, joka on juonut ehkä hieman liikaa teetä ja kuunnellut kierroksen liikaa French Caféeta. :)

1 kommentti:

  1. Juu, tee, etenkin MMUUMIMUKISTA! :)
    Ja lisäisin tähän vielä kynttilät! Muuten lähes täydellinen lista.

    VastaaPoista