torstai 12. elokuuta 2010

Pioni-ihmisiä

Olen tullut siihen tulokseen, että on kahdenlaisia kukkaihmisiä. On gerbera-ihmisiä ja sitten on meitä pioni-ihmisiä.

Henkilökohtainen pionisuosikkini: herkkä vaaleanpunainen yksilö

Pioni-ihmiset pitävät nimensä mukaisesti pioneista, mutta muutenkin hiukan romanttisista kukista, kuten valkoisista ja vaaleanpunaisista ruusuista, leinikeistä (ah!), liljoista ja kalloista.

Räväkämmälle pioninrakastajalle syvänvärinen tummempi pioni

Sitten ovat räiskyvät gerberaihmiset, jotka pitävät…

Noh, niistä gerberoista. Lisäksi samaisia ihmisiä miellyttävät esimerkiksi krysanteemit, päivänkakkarat ja auringonkukat.

Itse kuulu(i)n siis ehdottomasti ensimmäiseen romanttiseen pioni-ryhmään. Kunnes…

Pihan uusin tulokas


Kyllä. Olen joutunut harhapoluille. Tarkkasilmäisimmät tunnistavat edellisen kuva yksilön nupuillaan olevaksi pallokrysanteemiksi.

Pallokrysanteemit kuuluvat mielestäni ehdottomasti gerberaryhmään eivätkä ajatuksena ole lainkaan makuni tai talomme tyylin mukaiset. Mutta, mutta…


Viime kesänä sain valmistujaislahjaksi kaksi suurta pallokrysanteemia ja tykästyin kovasti.  Nämä kaksi yksilöä mielessäni hurautin tänään kukkakauppaan ja mukaan tarttui kaksi purppuraista yksilöä.

Eivät yhtä mahtavat kuin viime kesäiset ja värikin on kenties hiukan liian, noh, purppurainen, mutta kyllä kukat kuin kukat vaan piristävät arkea.

Kesäistä kukkaloistoa Isosiskon puutarhasta

Syksyn hiljalleen saapuessa olenkin harkinnut viikottaista leikkokukkien osto-operaatiota. Mikäli kyseinen missio onnistuu, tullaan luonnollisesti myös blogissa esittelemään viikon kimppu. Kimpun oston sivuvaikutuksena toivon tapahtuvan seuraavaa:

1) Aikaisemmin karkkipussiin (who am I kidding = karkkiPUSSEIHIN) viikoittain suunnatut rahat siirretään lyhentämättöminä lähimpään kukkakauppaan (jota pitävä täti on muuten tosi symppis. Yhden ruusun pakkaaminen sellofaaniin kestää valehtelematta puoli tuntia, kun mummu kihartaa lahjanauhaa ennennäkemättömällä pieteetillä)

2) Keittiön pöydälle ajoittain ilmestyvät lehti ym. kasat siirtyvät kenties hiukan hanakammin oikeille paikoilleen. Kuka nyt ihanaa kimppua rojun keskelle raaskii laittaa!


Nyt nautin kuitenkin vielä ulkona olevasta kukkaloistosta. Voi kun kesä kestäisi vielä pitkään!

Terkuin,
Isosisko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti