keskiviikko 11. elokuuta 2010

Joulu on joka keskiviikko!

Nykyään keskiviikoissa on ihan uudenlaista hohtoa, kun saan hakea luomupiiritilaukseni. En voi kylliksi hehkuttaa luomupiirin ihanuutta. Valitsen vain listasta tuotteet, jotka haluan ja haen ne keskiviikkoisin. Tilauslista on erittäin kattava, ainakin tässä luomupiirissä. Kaikkea löytyy aina pähkinöistä pesuaineisiin. Okei, ehkä saattaa  jonkun mielestä kuulostaa työläältä, kun ei tule ruoka kotiovelle asti ja kauppakin olisi lähempänä kuin noutopiste, mutta minusta on ihanaa ottaa keskiviikkoilta vapaaksi ja piipahtaa Helsingin keskustassa hakemassa herkut. Kaikkein paras asia luomupiirissä on kuitenkin se, että saan luomuruokani lähes puolet halvemmalla kuin kaupasta ostaessa ja näin tuen entistä paremmin paikallisia yrittäjiä. Jipii! 

Tehdessäni pitkällisiä makuvertailuja, olen todennut erityisesti luomubanaanejen ja omenoiden maistuvan rutkasti paremmalle kuin normisukulaisensa. Jotain erikoisen hyvää luomutuotteissa on myös oltava, sillä avokkini, joka on vaarallisen allerginen omenoille, popsii luomuomenoita täysin ongelmitta. Perusompuista hän saa välittömästi allergisen reaktion. 

Tässä kuitenkin tämän päivän ostokseni, TADAA!


- 3 kpl roomansalaattia
- sairaasti luumutomaatteja (tehdään usein pastakastikkeita)
- nektariineja
- avokadoja (niitä meillä kuluu!)
- persikoita
- sitruunoita (jotkut on vielä tosi raakoja, niin näyttävät limeiltä. Odotellaan, odotellaan)
- cashew-pähkinöitä (kuvassa vain murto-osa tilauksesta, syödään pähkinöitä tosi paljon)
- kuivattuja viikunoita (ei näytä kuvassa kovin houkuttelevalta, mutta oli monta kertaa mehukkaampia kuin kaupasta ostetut. Niitäkään ei ole kuin ehkä puolet kuvassa.)
- banaaneja
- mangoja (luomumangoja, uskomatonta!)

Loppuun vielä supernopea ja täyttävä välipala. (Tän nopeampaa välipalan tekeminen ei voi olla.)

1 kpl avokado
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria (ei pakollinen)

Viipaloi avokado ja ripottele viipaleille suolaa. Ota mukava asento, unohda murheet, keskity hetkeen ja nauti yksinkertaisesta ja maukkaasta mausta!

Iloa ja valoa!

-Pikkusisko-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti